De ni bud: Få buy-in til content marketing fra ledelse og medarbejdere

Marcus Sheridan

Den email, jeg oftest modtager, kommer fra frustrerede og nedtrykte marketers, der prøver at få buy-in fra ledelsen og resten af virksomheden til content marketing. Og jeg har indset, at man aldrig får succes med content marketing, så længe man ikke har buy-in. Og hvis jeg må prale bare lidt, har jeg i løbet af de sidste par år haft stor succes med at hjælpe alle slags organisationer med at favne content marketing og få alle med – lige fra praktikanten til CEO’en i store virksomheder.

I dette blogindlæg vil jeg derfor opsummere, hvad jeg har lært og komme med de råd, jeg har valgt at kalde “De ni bud, når du skal have buy-in til content marketing”.

De 9 bud

1. Du skal afholde dig fra at bruge frasen “Content Marketing”, når du taler med dit team eller ledelsen. I stedet skal du begynde at bruge ord som “lytte”, “kommunikere”, “undervise” og “hjælpe”. Når du gør det, vil dine kolleger begynde at forstå, hvad content marketing i virkeligheden handler om. Måske lyder det som en simpel diskussion af semantik, men det er det ikke. Det er vigtigt.

2. Du skal aldrig mere bruge ordet “blog” eller “blogging”. Ingen har nogensinde opbygget et forhold til en blog. Igen: Lyt, undervis, kommuniker, hjælp. Desuden er en blog (hvis man skal prøve at finde en definition) i dag bare en bestemt måde at formatere uddannende artikler på en hjemmeside (eller sådan burde det i hvert fald være).

3. Du skal eliminere så mange marketing-akronymer som muligt fra dit sprog. Du skal for eksempel ikke undervise dine kolleger i “SEO”, men hvordan man laver indhold, som folk rent faktisk kan finde, når de søger på Google. At forklare ting uden at bruge marketing-jargon, så folk nikker bekræftende på, at de forstår det, er nøglen til at blive en underviser i verdensklasse.

4. Du skal ansætte en content marketing manager. Og det burde ikke være så svært. For verden er i dag fuld af nyuddannede journalister, der tørster efter at bruge deres evner. Hvis de har evnen til at skrive, redigere, interviewe og lave video, er de garanteret formidable kandidater til jobbet som content marketing manager og tovholder for jeres indsats fremover.

5. Du skal afholde en content marketing workshop for alle involverede. Det er simpelthen for vigtigt til at springe over. Især hvis du prøver at få folk i salgsafdelingen til at give buy-in. Workshoppen skal som minimum besvare tre centrale spørgsmål: Hvad det er, hvordan det skal gøres, og hvorfor det er så vigtigt at være en del af.

6. Du skal hjælpe salgsafdelingen med at forstå, hvordan godt indhold (når det bruges rigtigt) er verdens bedste salgsværktøj. Og ikke nok med det. Det vil også gøre sælgernes liv meget lettere og give dem mere tid til de varme leads, der rent faktisk har stor sandsynlighed for at blive lukket som kunder. Og hvem vil ikke gerne have det?

7. Du skal finde frem til den bedste måde at inddrage dine kolleger. Men husk, at folk har forskellige måder at kommunikere på. Nogle kan skrive, nogen kan optræde på video, nogle kan snakke og nogle kan stille de helt rigtige spørgsmål.

8. Du skal gøre deltagelse obligatorisk for alle og en del af deres jobbeskrivelse. Succesfuld content marketing kommer ikke af sig selv. Som alt andet i en virksomhed er det en opgave, der skal løses for at få succes. Læs f.eks. her, hvad fem B2B-virksomheder har gjort for at få succes.

9. Du skal holde dine kolleger informerede om successer, sejre og andre nyheder. Hvad enten du gør det med løbende undervisning, opdateringer, nyhedsbreve mm., skal content marketing manageren sørge for at holde resten af holdet opdateret på, hvordan det går.
Her har I altså ti tips, der med sikkerhed vil gøre en kæmpe forskel, når du skal have buy-in fra din virksomheds ledelse eller fra dine kolleger.

Dette indlæg er oversat fra engelsk og er oprindeligt publiceret på www.thesaleslion.com.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.