Derfor skal du arbejde med video marketing

Lotte Lauridsen

Video marketing er kommet for at blive, og det er nu, du skal i gang med din videostrategi, hvis du ikke vil overhales af dine konkurrenter. 

Hvorfor video marketing?

Konkurrencen om forbrugernes opmærksomhed er støt stigende, og det åbenlyse svar er, at de i høj grad fravælger teksttunge content-formater. En undersøgelse foretaget af HubSpot viser, at 54 pct. af forbrugere gerne vil se video-content fra brands, mens kun 18 pct. vil læse blogs, og 17 pct. vil downloade e-bøger.

Samme undersøgelse konkluderer tilmed, at 52 pct. af marketingfolk udnævner videoindhold som det content-format, der er bedst til at generere ROI. Aberdeen Group er enige i betragtningen og fastslår, at virksomheder, der bruger video-content som en del af deres marketingindsats, vækster deres omsætning 49 pct. hurtigere end virksomheder, der ikke benytter video. 

Så, hvorfor video? Konklusionen er altså klar: Du skal hoppe med på video-content bølgen, hvis du vil nå nye højder med din marketingindsats, da video-content er særdeles effektivt til at skabe brugerengagement og skabe resulater på din bundlinje. 

Video-content prioriteres højt

Ifølge vores industrianalyse – Content Marketing i Danmark 2019 – vil hele 75 pct. af danske virksomheder prioritere produktion af video højere i 2019 sammenlignet med forrige år. Og det med god grund. Video vurderes nemlig som det mest uforglemmelige content-format sammenlignet med tekst og billeder. 

5. Produktion (4) – Prioritering af videoVideoindhold er svært at glemme, fordi det taler til dine forbrugeres sanser og følelser. Video efterlader nemlig en masse indtryk, da en video både består af lyd, billeder, musik, grafik, effekter, tekst m.m., som alle bidrager til forbrugernes helhedsindtryk af din virksomhed samt dine produkter og/eller løsninger.

Video marketing har stort digitalt potentiale

Grundet videoens inviterende format og evne til at tale til forbrugernes sanser og følelser har video-content et stort digitalt potentiale for delinger og likes. Forbrugere er nemlig mere tilbøjelige til at dele og like video-content frem for andre content-formater, hvilket giver dig mulighed for at opnå et stort reach på dine sociale platforme og styrke relationen til din målgruppe. 

58 pct. af de adspurgte virksomheder i vores industrianalyse vurderer da også video som effektiv i forhold til deres mål med content marketing. Tallene taler for sig selv: Video marketing fungerer som et effektivt element i din virksomheds content marketing strategi.

Hvis ikke dette blogindlæg er incitament nok til at arbejde med video marketing i din virksomhed, kan du skrive dig bag øret, at forbrugere, som ser video, er 1,8 gange mere tilbøjelige til at foretage et køb end dem, der ikke gør. 

God arbejdslyst!

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.