Det betyder Facebook og Twitters video-satsninger for din content marketing

Lars Damgaard Jensen

Youtube har længe været den altdominerende platform for video marketing med en status som verdens andenstørste søgemaskine efter Google. Det er her, content marketers har uploadet deres levende billeder og brugt tjenesten som hub, hvorfra de kunne nå ud til et bredt publikum og hente embedkoder, så videoerne kunne få et liv udenfor Youtube, f.eks. på sociale medier som f.eks. Facebook og Twitter.

Læs også: Er ads og native videoer fremtiden for virksomheder på Facebook?

Men tiden hvor valget naturligt falder på Youtube som video-platform kan meget vel snart være ovre. Både Twitter og Facebook er nemlig gået aggressivt ind i det lukrative video-marked, hvor engagement fra brugerne er tårnhøjt og reklamekronerne sidder løst på alverdens annoncører, der gerne vil nå ud til teenagere med preroll-annoncer.

Dillion Baker fra Content Strategist har skrevet et glimrende indlæg, der beskriver, hvad det kommer til at betyder for folk, der arbejder med content marketing. Her er essensen.

Video på Twitter og Facebook

Twitter har brugt det meste af 2014 på i samarbejde med brands at eksperimentere med premium video-content og er i skrivende stund ved at udrulle deres egen video-player.

Facebook er længere end Twitter i video-satsningen og har stille og roligt opbygget et video-imperie, hvor brugerne let og intuitivt kan uploade video-filer direkte til det sociale netværk - udenom Youtube og uden at skulle bruge embedkoder.

Videoer fra Youtube og andre video-platforme kan stadig bruges i opdateringer. Der er dog én stor forskel. Videoer uploadet direkte til Facebook afspiller automatisk, når en bruger scroller ned igennem newsfeedet – det gør embeddede videoer fra andre platforme ikke.

Og det kan ses i statistikken. Efter tre måneder med automatisk afspilning af videoer på Facebook, som var uploadet direkte til det sociale medie, var antallet af afspilninger steget med 134 procent og havde 58 procent større engagement. Antallet af afspilninger af videoer fra andre tjenester var uændret.

Konklussion

Det betyder med andre ord, at det giver rigtig god mening for content marketers at hoste videoer på Facebook direkte, da det øger antallet af afspilninger og mængden af engagement.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.