Video vinder på LinkedIn: 5 tips til video-marketing på LinkedIn

Knap 6 ud af 10 beslutningstagere foretrækker at se en video, hvis både tekst og video er tilgængeligt om det samme emne, viser en undersøgelse fra Forbes.

Tendensen gør sig især gældende for yngre ledere (under 40 år), men erfarne ledere er også åben over for video.

Det skal vi som marketers udnytte. Og lederne, ja, dem finder vi selvfølgelig på vores alle sammens professionelle netværk, LinkedIn.

Er du ny til video? Læs vores begynderguide til video-marketing. 

Video spiller med musklerne

LinkedIn har traditionelt set været tekstbåret, men siden det professionelle netværk lancerede deres native video funktion i 2017, er det gået stærkt med delingen af video på netværket. 

Så stærkt, at LinkedIn selv har udnævnt video til at være »det hurtigst voksende format på LinkedIn, men også det format, som er mest tilbøjeligt til at skabe engagement«

Hvis du endnu ikke er overbevist om, at du skal begynde at bruge videoindhold på LinkedIn, især hvis du har fokus på B2B markedet, så tillader vi os at citere et par af de seneste statistikker om forbruget af video på LinkedIn.

Hvorfor lave video-marketing på LinkedIn?

Video og video-marketing er et sandt buzz-ord for tiden. Men hvorfor? 

5 tips til videomarkedsføring på LinkedIn

Din LinkedIn video-marketing kampagne står og falder med kvaliteten af din video og din video-marketing strategi. Baseret på data fra LinkedIn er her fem tips, som du bør følge, når du tilrettelægger dine videoer. 

#1: Definer ét klart mål for hver video

Ved at have ét altoverskyggende mål for hver video, sikrer du, at videoens budskaber og udformning ikke stikker i mange forskellige retninger.

Et veldefineret mål gør, at du kan være helt skarp på succeskriterierne for den pågældende video, og at du kan måle på indsatsen undervejs. 

LinkedIn har gjort det let ved at tilbyde tre overordnede mål, når du bruger video som annonceformat, men du kan og bør også bruge tankegangen til videoer, som du ikke lægger annoncekroner bag.

  • Awareness: Øg kendskabet til dit brand baseret på visninger
  • Consideration: Få brugere til at klikke sig ind på dit website
  • Decision: Få brugere til at udføre bestemte handlinger på dit website

Hvilken videostørrelse skal du vælge på LinkedIn? Se videospecifikationer her.  

#2: Match videotype og mål

Når du har styr på, hvad du vil opnå med din videomarkedsføring på LinkedIn, kan du begynde at tænke over, hvilken type video der bedst vil understøtte dit mål

Har du et mål om, at videoen skal arbejde med brugere i awareness-stadiet, kan du fortælle din brand story eller vise din ekspertise med en video med fokus på thought leadership. 

Begge videotyper har vist sig at være effektive i forhold til at generere brand impressions. 

I consideration-stadiet fungerer kundeanmeldelser godt, og du kan for eksempel lave en video, der tager udgangspunkt i en nuværende eller tidligere kundes oplevelse af dit produkt. 

Produktdemoer eller små video-previews til dine webinarer eller andre content offers, er alle gode videotyper til decision-stadiet, hvor fokus er på at skaffe nye leads.  

#3:Vælg den rigtige budstrategi (hvis du annoncerer)

Hvis du har planer om at lave videoannoncer på LinkedIn, skal du vælge en budstrategi. Budstrategien skal matche dit marketingmål akkurat, som du måske kender det fra Facebook eller Google Ads.

  • For hjemmeside besøg, brug CPM budstrategi (cost per 1.000 impressions)
  • For indsamling af nye leads, brug CPC budstrategi (cost per click)  
  • For video views, brug CPV budstrategi (cost per view)
  • For maksimering af klik inden for dit budget, brug automatisk budstrategi

#4: Jo kortere din video, jo bedre

Ingen. Lange. Videoer. På. LinkedIn.

Lange videoer fungerer simpelthen ikke på LinkedIn, og det koster dig langt mere at producere en lang video end en kort og præcis video. 

De mest succesfulde videoannoncer på LinkedIn er under 15 sekunder lange. 

Derfor: Hold i udgangspunktet dine videoannoncer på LinkedIn til under 15 sekunder. 

#5: Glem ikke de små hacks

Det er let at lade sig rive med af store tanker om neglebidende fortællinger og visuelle mesterværker, og det er godt at have store ambitioner for de to elementer i din video.

Men du må ikke glemme de små hacks, når du tilrettelægger din video-marketing på LinkedIn: 

Forvent at videoen afspilles uden lyd

Vi bruger LinkedIn på mobilen, på arbejdet og mens vi sidder i togkupeen. Din LinkedIn video skal fungere uden lyd. 

Læg derfor altid undertekster på dine LinkedIn videoer. Tænk også gerne i animationer og illustrationer, som kan hjælpe med at formidle dit budskab til de brugere, der ser med uden lyd. 

Brug hashtags

Hashtags hjælper med at sprede din video til brugere uden for dit netværk, og det tager kun få minutter at tilføje. Bland dine hashtags, så du både har populære hashtags med mange følgere og mere præcise hashtags med et mindre antal følgere.

Her er en liste over de mest populære hashtags på LinkedIn (på engelsk).  

Husk også at tagge personer eller virksomheder, som du nævner i videoen eller som på anden måde har relevans.

De første 2 sekunder er de vigtigste

Dit budskab skal være krystalklart i løbet af de første to sekunder af din LinkedIn video, hvis du vil give din video den bedste chance for succes. Det viser data fra LinkedIn.

Læg derfor hovedkraften af dit arbejde i at perfektionere de første sekunder af din video. Kan dem, der ser med, afkode dit budskab? Er det tydeligt, at du er afsenderen? Har videoen en god krog, som fanger seernes opmærksomhed?

Når du har styr på den del, kan du bygge på med flere detaljer – akkurat som du måske kender det fra journalistikkens omvendte nyhedstrekant.

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.