Video marketing i Danmark anno 2019

Lotte Lauridsen

Hvordan står det til med video marketing i Danmark anno 2019? Rigtig godt. I hvert fald hvis vi skal tro dette års udgave af rapporten "Content Marketing i Danmark 2019", som tager temperaturen på content marketing i danske organisationer.

CMDK2019

Rapporten konkluderer, at der er en klar sammenhæng mellem de organisationer, som har mest succes med content marketing, og de organisationer som satser på video. Kun 2 pct. af de organisationer, som har mest succes med content marketing, producerer ikke video. Ikke at have nogen videoproduktion er imidlertid et fællestræk for 9 pct. af de mindst succesfulde organisationer i undersøgelsen.

I dette blogindlæg har vi samlet de vigtigste video marketing tendenser fra vores rapport. Og konklusionen er klar: Du skal hoppe med på video marketing-bølgen i 2019, hvis du ikke vil overhales af dine konkurrenter.

CMDK2019-Infografik

Vi bruger flere penge på video

Video. Det hele handler om video marketing. 65 pct. af alle organisationer i undersøgelsen forventer at bruge en større andel af deres budget på levende billeder i 2019 sammenlignet med 2018. Det kommer, ærlig talt, ikke som den store overraskelse.

De seneste 2-3 år har alle større brancheundersøgelser peget i retning af video som den nye kæledægge i content marketing, og det ændrer sig tydeligvis ikke i 2019. Derfor handler det om hurtigst muligt at komme i gang med at bruge video.

Tip: Læs, hvordan du kommer i gang med video marketing her.

Video marketing er effektivt

Hele 58 pct. af de adspurgte organisationer i vores undersøgelse vurderer video som én af de mest effektive content-formater. 

Hvorfor?

Fordi video marketing har et stort digitalt potentiale. Forbrugere er nemlig mere tilbøjelige til at dele og like video-content frem for andre content-formater, hvilket giver dig mulighed for at opnå et stort reach på dine sociale platforme og styrke relationen til din målgruppe. 

Vi kan ikke få nok video

En soleklar trend i rapporten: Til alle spørgsmål, hvor der er mulighed for det, udtrykker respondenterne massiv begejstring for video.

Der er enorme forventninger knyttet til formatet, og det medfører, at danske organisationer i den grad er villige til at bruge mange ressourcer på at producere video. Enten internt eller i samarbejde med bureau. 

Hele 75 pct. af organisationerne vil prioritere produktion af video højere i 2019 sammenlignet med 66 pct. i 2018. Og det med god grund. Video vurderes nemlig som det mest uforglemmelige content-format sammenlignet med tekst og billeder.

Kan jeg få en specialist, tak

Danske organisationer bruger i større grad bureauer for at maksimere effekten af deres content marketing. Siden 2007 har vi set en stigning på 29 procentpoint i andelen af virksomheder, der samarbejder med et bureau: Dels er organisationer i høj grad opmærksomme på værdien af at alliere sig med specialister. Dels har content marketing på relativt få år udviklet sig til en disciplin, der er så kompleks og sammensat, at selv store organisationer kan have svært ved at håndtere alting inhouse.

Begejstringen for video marketing bliver en af de mest interessante tendenser at følge i de kommende år. Det er én ting at ville prioritere video, men noget helt andet at producere det. De færreste organisationer har inhouse videoteams ansat til at håndtere produktionen. Vi forventer derfor, at de kommende år vil byde på endnu mere samarbejde mellem organisationer og bureauer omkring produktion af video-content. Allerede i 2019 kan vi se, at 34 pct. af organisationerne samarbejder med bureauer omkring videoproduktion. Det er en stigning på 4 pct. sammenlignet med 2018. 

Og ja, vi vil rigtig gerne samarbejde med dig, når din virksomhed har brug for en video eller to.

I 2019 bliver video en salgsdriver

Det er intet overraskende i, at video vinder frem og formentlig bliver ved med at gøre det i de kommende år. En undersøgelse fra HubSpot viser, at fire ud af fem forbrugere synes, at demonstrationsvideoer er særdeles brugbare. Og ifølge Google er det næsten halvdelen af forbrugerne, som leder efter en produktvideo på nettet, inden de tager hen i en fysisk butik og gennemfører købet. 

Det er tal, som underbygger, at video kan andet og mere end at skabe brand awareness med en eller anden lækker produktion. Video marketing kan simpelthen drive salg. 

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.