9 højdepunkter, du gik glip af på Clever Content 15

Tea Sletved

Fandt du ikke vej til Clever Content 2015-konferencen igår, så får du her 9 nedslag fra dagen, som gør dig i stand til at tale (lidt) med om alt det, der rykker inden for content marketing lige nu!

På Clever Content 15 lærte vi, at ...

1. Du fordobler din chance for succes med en strategi

At have en strategi fordobler din chance for succes med content marketing. Alligevel er der kun 19 procent af de danske virksomheder, der arbejder med content marketing, som har sådan en strategi. 19 PROCENT!! Ja, begge tal er gode nok. Det fremgår nemlig af en spritny undersøgelse foretaget af Brand Movers, og som blev præsenteret CEO i Brand Movers og medarrangør af konferencen, Jesper Laursen. Så. Den lader vi lige synke ind et øjeblik…

Bonus: Jesper Laursen præsenterede et nyt søsterselskab – Native Advertising Institute. Ambitionen for instituttet er at være the place to go, hvis du gerne vil vide mere om content marketings populære lillebror, native advertising.

2. Man kan få salget af klovnfisk til at eksplodere med godt content

At meget har ændret sig siden 1898, hvor St. Elmo Davis opfandt salgstragten, ja, det vidste vi nok godt. Og at Andrew Davis synes, at salgstragten er død – stendød – det har vi nu fået banket ind. Men hvad lever så? Det gør The Moment of Inspiration, og ifølge Andrew Davis ligger hele hemmeligheden i at få folk inspireret til at lette røven og gå ud og købe dit produkt eller dine services. Det er Disney er mestrene til, og vi kan sagtens lade os inspirere af underholdningsbranchen. Med filmen Find Nemo, som handler om en klovnfisk, nedbragte Disney indirekte verdens bestand af klovnefisk. For efter filmen havde gået sin sejrsgang verden rundt og ind i alle børnehjerter, ville alle pludselig have en klovnfisk. Så dyrehandlere solgte klovnfisk i hobetal, men også akvarier, pumper, fiskemad og andet tilbehør. Et eksempel på, at værdifuld content kan skabe masser af salg. Og ligefrem kan nedbringe bestanden af en dyreart, fordi folk fiskede den op fra dens naturlige levesteder.

Følg med her på bloggen, og få Andrew Davis’ 4 hemmelige tricks til at skabe Moments of Inspiration (Du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev her).

Bonus: Og så erfarede vi også, at Andrew Davis har et svagt punkt for farsbørd (meat loaf), både retten og bandet! ...

3. 50 procent af alt indhold bliver aldrig brugt/læst

Der bliver publiceret 62 millioner blogindlæg om content i management-systemet WordPress – om måneden. 62 millioner! Det er en hulens masse støj, som Joe Chernov, Head of Content ved HubSpot, formulerede det. Og derfor kan du ikke bare smide flere og flere blogindlæg (mere og mere støj) ud på nettet og så regne med at opnå tilsvarende mængde gode resultater. Joe Chernov viste os et citat af Paul Hewerdine fra content marketing-bureuet Earnest Agency:

“Udbuddet af content er stigende, men efterspørgslen er statisk”.

Desværre går rigtigt meget af dette content til spilde. Ifølge Joe Chernov vurderer virksomheder, at 50 procent af al content aldrig bliver set af nogen modtagere. Overhovedet.  Derfor er det vigtigt, at du målretter dit indhold, og her kan du opnå rigtigt gode resultater ved at genbruge dine tidligere blogpost. Det har HubSpot haft stor succes med, og det kan du læse alt om i et blogindlæg her på bloggen inden længe (Tilmeld dig evt. til vores nyhedsbrev her).

Bonus: Og så indviede Joe Chernov os i, at det længe har været hans mareridt at efterfølge Andrew Davis på scenen. Det har det været, siden han til et tidligere arrangement efterfulgte denne energiske herre og i den efterfølgende feedback fra tilhørerne fik følgende kommentar på, hvad han kunne forbedre: ’He could be more like Andrew’.

4. Del dine svagheder med hele verden

Mød Eddie The Terrible. Han er en lille chihuahua, som er klar til at blive adopteret fra en dyrekennel i Silicon Valley. De sælger ham nogenlunde sådan her:

“Han har godt nok aldrig angrebet en anden hund, men han har ikke udelukket muligheden, han går fra 0 til ’cujo’, når han ser en anden hund. Han har aldrig decideret bidt nogen, men det kan ikke udelukkes, at det vil ske, og han vil helt sikkert insistere på at bo i din sofa, seng og andre rare steder”.

Doug Kessler fra Velocity Partner’s motto er ’Insane Honesty’ – bedst oversat til ’vanvittig ærlighed’. Ifølge ham er det en teknik, som ikke er ret brugt, fordi det taler imod alle kendte og anerkendte marketing-tricks, hvor man fremhæver alt det fede ved ens forretning. Men det burde det være, hvis man spørger Doug Kessler (bortset fra, hvis éns svaghed er SÅ stor, at den er invaliderende; så skal man sætte alle kræfter ind på at fikse dét i stedet!). Men hvorfor skal vi plapre ud med alle de ting, vi normalt helst vil gemme langt væk? Til det svarer Doug:

“Når folk er ærlige, så føler vi, at de bekymrer sig om os, og vi tror på alt det positive, de siger, fordi de også har sagt alt det negative.”

Vil du have hans seks grunde til at bruge insane honesty? Følg med her på bloggen, hvor vi arbejder på et indlæg om emnet.

5. Du skal være dér, hvor dit publikum er

Der er én bevægelse, som er værd at bide godt og grundigt mærke i, hvis du arbejder med med tv og video. Sådan siger network manager og producer af Jamie Olivers Food Tube-kanal, Richard Herd. Bevægelsen er den konstante strømning af folk, der bevæger sig fra almindeligt tv og over til online tv-tilbud. Og som Richard Herd siger:

“De kommer ikke tilbage. De går ikke tilbage til år 1990 og ser almindeligt tv igen. Det bliver online, så der er du også nødt til at være. De vil have content, lige når det passer dem, så det er det, du må levere.”

Og det har Richard Herd og Jamie Oliver så gjort. Men i starten behandlede de deres publikum som et tv-publikum, og det gik hurtigt op for dem, at de var nødt til at tilpasse deres content til den anderledes brugeradfærd, som folk har online (folk klikkede væk igen!). De er hurtigt videre, hvis indholdet ikke fanger dem, og derfor har makkerparret måtte udvikle en hurtigere, sjovere måde at tale til seerne på. For eksempel er de nået frem til, at den optimale længde på deres Food Tube-indslag er 5-7 minutter.

Bonus: Hvis du falder over en bærbar computer med en hulens masse Jamie Oliver-klip i et fly en af de nærmeste dage, så er det ganske sikkert Richard Herds. Han efterlod den på sin vej til København – og han mangler den, men kom fint igennem sit oplæg til Clever Content 2015 alligevel.

6. Vær tilstede i det gyldne øjeblik, hvor folk virkelig har brug for dig

“Der er ikke rigtigt nogen, der bare lige hyggeshopper lidt juridisk rådgivning”, lød det fra Astrid Søes Poulsen fra Advodan, da hun skulle forklare, hvorfor content marketing giver så god mening for dem som branche. De har det seneste år arbejdet ud fra en content marketing-strategi, hvor det handler om at fange forbrugerne i lige præcis dét gyldne øjeblik, hvor de rent faktisk HAR brug for juridisk rådgivning i deres liv. Advodan har brugt Google til at finde ud af, hvad deres potentielle forbrugere søger efter svar på. Og så har de sørget for at svare på de spørgsmål med – som Astrid Søes Poulsen sagde:

"Så meget indhold som overhovedet muligt i så mange formater som overhovedet muligt i så mange kanaler som overhovedet muligt."

Bonus: Astrid Søes Poulsen brugte som eksempel en Facebook-opdatering, der handlede om, hvorvidt man må spise æblerne fra naboens æbletræ, hvis grenen hænger ind over din grund. Svaret er ja! Hvis naboens æbler hænger over din grund, er det tilladt at plukke og spise dem.

7. Content sælger for Dansk Supermarked – når folk lige har sovet på det …

“Enter – læse – exit – soveezzzzZZZZ – enter (igen) – køb!”

Ovenstående er med vores ord Kasper Kjeldgaard fra Dansk Supermarkeds formel på, hvorfor content virker for supermarkedskæden. De har arbejdet med content gennem flere år og oplevet, hvordan det værdifulde indhold, de skaber for deres potentielle kunder, i sidste ende resulterer i salg, selvom det ikke direkte handler om konkrete produkter. Når kunder klikker ind og kigger på en grill på kædens webshop, så køber de som regel med det samme eller i hvert fald samme dag. Når de klikker ind på et stykke content, har Dansk Supermarked observeret, at de rent faktisk sælger MERE end ved de direkte klik, men at der sagtens kan gå længere tid, før salget helt konkret bliver foretaget. Så. Du er inde og læse indholdet, du smutter væk fra hjemmesiden igen, du sover og lever videre, indtil du så en anden dag klikker ind på hjemmesiden igen, og SÅ køber du.

8. Tillid er målet, og content er midlet for Novo Nordisk

Tillid, tillid, tillid. Kodeordet er tillid for Novo Nordisk, fortalte Benedikte H. Larsen til Clever Content, som repræsenterer en industri, der ikke må reklamere for sine produkter på internettet.

“20 millioner bruger vores medicin hver eneste dag. Derfor er det dødsensnødvendigt, at vi tager os godt af vores brand”, forklarede hun. Derfor laver de hver dag masser af content, som skal give modtagerne tillid til medicinalfirmaet. Novo Nordisk er på YouTube, Facebook, LinkedIn, Flickr, Twitter, Pinteres, Instagram, og så har de selvfølgelig deres hjemmeside(r).

“Vi kalder alle disse platforme for vores små tamagotchis, for de har brug for mad hele tiden, hver dag”, grinede Benedikte H. Larsen og viste en meget gennemtænkt og velovervejet redaktionel plan for virksomhedens omfattende content-arbejde (redaktørerne her er imponerede).

9. Lav indhold om det, der rører dig

Adam Price er en mand med mange talenter. Men uanset om han leger med smør med sin bror i programmet ’Spise med Price’, eller om han skriver et fængende manuskript til tv-serien Borgen, så lever han hundrede procent op til det, som han til Clever Content fremhævede som det allervigtigste princip, når du skal skabe god content:

“Vær modig. Fortæl ikke den historie, som du tror, at publikummet gerne vil høre. Fortæl den historie, du gerne selv vil opleve. Skriv om det, du ved noget om, og det, du selv holder af.”

Det gjorde han selv med Borgen. Og det er også ren passion, der folder sig ud, når han sammen med sin bror laver ’Spise med Price’. Som Adam Price forklarer, så er det ikke bare et program om mad. Det er et program om broderskab. Hvilket er en anden hovedpointe – en historie skal altid have mere end en historie. Hvis du for eksempel laver en krimi-historie – så skal den også handle om livet og udfordringerne i de nordiske lande.

Bonus: Når Adam Price laver dramaserier for DR, står der altid i hans kontrakt, at han skal skaffe DR en million seere hver eneste søndag aften. Det er da en KPI, der vil noget. Og respekt for at have opnået det by far med for eksempel Borgen, der lå på næsten 1,5 millioner seere hver søndag.

Dobbel-bonus: Vidste du, at Rene Redzepi (ifølge Adam Price) bliver kaldt sæl-knepperen i egne fagkredse…?

Og. Så gik du altså glip af at møde en masse mennesker, der brænder for det samme som dig: Fortælle historier og producere viden, som går lige i hjertet på målgruppen.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.