Advertorials og native advertising stormer frem

Jesper Laursen

Advertorials og native advertising giver virksomheder nye muligheder for at opbygge profitable relationer og give udgiverne tiltrængte indtægter. 

Formatet er ikke nyt – det er stormet frem de senere år. De seneste tal viser for eksempel, at andelen af annonceindtægter forbundet med native advertising blandt nyhedsmedier steg fra 20% i 2017 til 36% i 2021. For magasiner er der tale om en stigning fra 31% 2107 til 46% i 2021.

“Der er ingen, der klikker på vores bannerannoncer, og dem, der gør, er arbejdsløse eller gamblere”.

Sådan formulerede en frustreret annoncechef sig, da vi diskuterede deres behov for at udvide porteføljen med advertorials og native advertising, altså artikler og videoer fra virksomheder eller organisationer. Og han er langt fra alene hverken på medie eller annoncør-siden. Og det er der en god grund til.

  • Forbrugere ser 53% flere native ads end traditionelle display ads.
  • Native ads øger købelysten med 16% og genererer 9% merer brand affinity end traditionelle banner ads.
  • Endelig er engagement med native content på niveau med - og i nogle tilfælde endda lidt højere end redaktionelt indhold. 

Nogle kalder det sponsored content eller brand journalism eller contextual advertising. Vi kalder det native advertising - og det er en del af mange content marketing-indsatser. Det handler om at skabe relevant, værdifuldt og engagerende content, der bruges til at informere, underholde eller uddanne modtagerne på en måde, så der skabes den interesse og relation, der er en forudsætning for et køb.

I Danmark er vi også ved at være godt med. For eksempel blev Ekstra Bladets native studio, som går under navnet Ekstra Bladet Brand Stories, kåret til Native Advertising Agency/Studio of the year – under 20 ansatte ved Native Advertising AWARDS 2022. 

I Brand Movers har vi i gennem mange år lavet advertorials og native advertising til både print og online for virksomheder, organisationer og medier. Det giver virksomhederne mulighed for få en opmærksomhed, der sjældent er annoncer beskåret, og den kan de bruge til at styrke deres brand-fortælling og opbygge stærke relationer til modtageren og en effektfuld troværdighed som thought leaders.

Her kan du se et eksempel på, hvordan Ekstra Bladet har produceret en native ads i samarbejde med den danske forlystelsespark Faarup Sommerland.

Native advertising på Ekstra Bladet produceret i samarbejde med Faarup Sommerland

Tre tips til advertorials

Og hvad skal man så gøre for at skabe populære og effektfulde advertorials? Her følger tre punkter:

1. Skab værdi

Indholdet skal være relevant og skabe reel værdi for modtageren. Her handler det virkelig om at sætte sig i deres sted og spørge: “Hvilke udfordringer eller behov har de, som vi kan afhjælpe med content, og som samtidig er forbundet med det, vi sælger”. Alternativt bliver man i bedste fald ligegyldig.

2. Vær tro mod medie og format

Advertorials handler om at købe sig adgang til og opmærksomhed i et univers og et format, som en gruppe mennesker selv har opsøgt. Hvis man bryder det redaktionelle format, så mister man modtagerens tillid og interesse. Så er vi tilbage til interruption marketing, for så er det ikke længere “native”, altså en integreret del af det oprindelige univers.

3. Fang modtageren

Advertorials handler om at skabe, styrke eller ændre en adfærd eller handling hos modtageren. Der skal være nogle calls to action i eller omkring indholdet eller i hvert fald en klar relevans for brandet, og den fortælling man arbejder med. Det gælder selvfølgelig også det univers, man vælger. Uden en klar strategi er det bare content, og det er der ikke meget forretning i. Det er der til gengæld i at få læserne over i ens egne content universer, hvor man efterfølgende kan bearbejde dem ganske gratis.

Brug eksperter

For at virke skal en advertorial ramme et medies redaktionelle mission statement lige så præcist som mediets egne artikler eller videoer. Og det skal have mindst samme høje journalistiske kvalitet.

Det kræver journalister eller bureauer med stor indsigt i redaktionel produktion i almindelighed og det pågældende medies læsere eller brugere i særdeleshed. I nogle tilfælde kan man få mediets egen redaktion til at producere det, hvilket især gælder på magasinerne. I andre tilfælde er man heldig at have kompetencerne i egne rækker, og ellers må man hente hjælp hos et bureau.

Bliv endnu klogere på native advertising

Hvis du har lyst til at endnu klogere på native advertising og advertorials, så kan du besøge vores søsterselskab Native Advertising Institute her.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.