Er ads og native videoer fremtiden for virksomheder på Facebook?

Stine Andersen

Facebook er ikke længere en gratis platform for virksomheder, der ønsker at bruge netværket som kanal for deres indhold.

Men vi skal ikke opgive Facebook, mener Mike Gingerich, co-founder af TabSite (en platform, der hjælper virksomheder med at administrere konkurrencer og promotions på Facebook). Det handler snarere om, at vi ændrer, hvordan vi ser på online markedsføring, og det er her, Facebook ads og native videoer kommer ind i billedet.

Han går i dybden med emnet i et indlæg på Social Media Examiner. Her får du nogle af de vigtigste pointer fra hans oplæg, og det er bl.a.:

  • Hvorfor din hjemmeside eller blog er epicentret for al din online markedsføring
  • Hvordan du forstærker dit indhold ved brug af Facebook ads
  • Hvorfor video ads bør være en del af din strategi

#1 Opdater din markedsføringsstrategi

Er du en af dem, der ser Facebook som omdrejningspunktet for din online markedsføring, er det på tide at ændre dit mindset. For nu hvor du skal betale for rækkevidde på Facebook, er det nemlig uklogt at bygge din markedsføringsstrategi på platformen. “Don’t build your branded content on rented land,” som Joe Pulizzi fra Content Marketing Institute meget rammende har sagt.

Epicentret for din markedsføringsstrategi skal altså ikke være Facebook. Du skal derimod se din hjemmeside eller blog som det vigtigste i din online markedsføring - herunder med content som blogindlæg, videoer, infografikker, podcasts osv. Først når du har solide ressourcer i form af forskelligt content, skal du gå i gang med næste skridt i din nye Facebook markedsføringsplan - forstærkning eller promovering af indholdet.

Når brugere har klikket på dit opslag på Facebook, handler det for dig om at have nogle skarpe teknikker til at konvertere besøg til leads på din hjemmeside. Igen er det primære arbejde altså centreret omkring din hjemmeside.

Når du begynder at anvende denne strategi, vil der også være andre fordele. Tidligere havde mange en tendens til kun at måle online succes på rækkevidde og antallet af likes. Med Facebook ads kan du kan skabe øget trafik og en generelt forøgelse af engagement. Den form for interaktion er en meget stærkere indikator for succesen af dine online markedsføringsaktiviteter sammenlignet med din rækkevidde på Facebook alene.

#2 Forstærk content med Facebook ads

Der findes mange forskellige typer Facebook ads alt efter, hvad målet er med annonceringen. Uanset hvilke typer du vælger, kan du målrette din annoncering ved at tilpasse de demografiske detaljer, som er de vigtigste for dig, ved at indstille parametre som placering, bopæl, jobtitel, interesser, indkomstniveau osv.

Hvis du stadig er skeptisk og ikke bryder dig om tanken om at betale for Facebook ads, så er det måske fordi, du ikke vil betale for noget, som engang var gratis. Men så er der ikke meget andet at sige, end at det er på tide at komme ind i kampen.

Det er med al sandsynlighed en naturlig del af vores nye online fødekæde. Gør dig uundværlig, og bed så om penge for din ydelse. Det er træls for at sige det på godt jysk, men det er ikke desto mindre sådan vores virkelighed begynder at forme sig.

Selvfølgelig skal du ikke kaste penge efter alt dit content, det har de færreste ihvertfald råd til. Der er nogle karakteristika ved det content, som Mike Gingerich anbefaler, at man bruger Facebook ads til at booste:

  • Content, der er tæt forbundet til dine overordnede marketing-strategi (f.eks. blogindlæg, der har til formål at bearbejde læseren i en bestemt retning)
  • Facebook-post, som allerede er udgivet på siden og som allerede har skabt engagement

Kort sagt handler det om at fokusere på, at dit bedste indhold skal ud til flere ideelle modtagere.

#3 Tiltræk ekstra opmærksomhed med video ads

Videoer vinder mere og mere frem, og det er ikke nogen undtagelse på Facebook. Især native videoer klarer sig virkelig godt på netværket. En video på Facebook er native, når den er uploadet direkte til Facebook i din statusopdatering i stedet for at blive delt fra en anden side som f.eks. YouTube.

Grunden til, at Facebook er glad for disse videoer, er, at folkene bag netværket har erfaret, at brugere har en stor interesse i native videoer, og at brugerne aktivt engagerer sig med videoerne.

Mike Gingerich har lavet sin egen test, hvor han sammenligner native video-posts med delte videoer og med andre typer posts (f.eks. tekst, links, fotos). Resultatet var markant. Posts med native videoer har en øget rækkevidde på 30% til 200%, og de har flere kommentarer og visninger.

Facebook har også gjort det nemt for virksomheder at anvende video ads som redskab til at nå flere af dine fans og skabe trafik til din blog. F.eks. kan du inkludere et call-to-action i slutningen af en video, der linker til en URL. På den måde kan du udnytte native videoers øgede rækkevidde til at generere hjemmesidetrafik.

Det er meget simpelt. Som du kan se på billedet herunder, så står der med blå skrift “Tilføj en opfordring til handling”. Herefter kan du tilføje den type call-to-action, der passer bedst til din video.

FB_CTA

Så bruger du ikke allerede Facebook ads og native videoer, er der rigtig mange gode grunde til at overveje at gøre det. For at opsummere er Facebook ads er en unik mulighed for virksomheder, når de skal promovere udvalgt content direkte til deres kernemålgruppe. Du er hverken begrænset af manglende organisk rækkevidde eller af størrelsen på din fanskare. Du kan ramme lige præcis dem, du vil. Og med native videoer kan du potentielt øge din rækkevidde markant.

Vil du gerne have en mere generel gennemgang af Facebook ads med indblik i annoncetyper og priser, så tag et kig på indlægget her

Vil du vide mere om, hvad ændringer på Facebook betyder for din virksomhed, så anbefaler vi dig at læse indlægget her, som er skrevet i samarbejde med ekspert i digital kommunikation og sociale medier, Peter Svarre.

Du kan læse hele Mike Gingerich indlæg her.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.