Kan man måle ROI på content marketing?

Jesper Laursen

I 2013 holdt jeg et oplæg om content marketing på Markedsføringsdagen. Ved de afsluttende spørgsmål ville en marketingdirektør vide, om man kunne måle ROI på content marketing. Det korte svar er ja, men jeg vævede noget rundt i det, for det er ikke altid så ligetil. Blandt andet fordi det er svært at isolere effekten af content marketing programmet fra andre tiltag, og fordi effekten af et enkelt stykke content kan strække sig over flere år, og hvornår trækker man så en streg i sandet.Reel værdi er det afgørende

Det, der til gengæld kan måles, er, hvorvidt modtageren kan lide dit indhold. Læser de det? Kommer de igen for at få mere? Deler de det? Hvis de gør det, så har du fat i den lange ende, for så skaber du noget, der er reelt værdifuldt for dem. Eller som den amerikanske content marketing guru, Jay Baer, siger, så har du skabt ægte “youtility” - brugbar information, der gør en forskel. Hvilket jo netop er forudsætningen for, at der skabes ROI i sidste ende. 

KPI'er dokumenterer effekten

Hvor meget det så koster at skabe det brugbare indhold, kan være meget forskelligt. Det behøver ikke at være ret dyrt at komme i gang. Et eksempel er Silvan, som du også kommer til at møde på bloggen. I dag er deres program massivt, men da de lagde fra land, var det i en nødtørftigt sammenflikket tømmerflåde, som onlinechef Flemming B. Jessen mere eller mindre ene mand holdt sammen på. De meget lave omkostninger taget i betragtning var ROI muligvis bedre dengang end i dag - hvis han ellers havde målt på det - men Jessen var mere fokuseret på det, der må og skal være fundamentet for al content marketing: At modtageren for alvor får noget ud af indsatsen. I dag har Silvan stadig ikke noget overblik over den totale ROI på deres indsats, og de tror heller aldrig, at de får det. Men selv om det komplette overblik mangler, er der masser af KPI’er, der dokumenterer så stor effekt, at content-budgettet øges år for år.

57 pct.: Content marketing er effektivt

Og Jessen & Co. er langt fra alene. Ifølge vores nye undersøgelse af den danske marketing-industri er der fuld damp på content-kedlerne. Hele 86 pct. af de danske virksomheder anvender nu content marketing, og langt de fleste har øget produktionen i forhold til sidste år. Mange af dem mangler sikkert lige som Silvan det totale overblik over effekten, men hele 57 pct. mener, at deres content marketing-indsats er effektiv, så noget ROI må de da kunne måle.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.