Gratis B2B Marketing Analyse  

De 5 vigtigste takeaways fra "Content Marketing i Danmark 2018"

Lotte Lauridsen

Hvordan opnår danske virksomheder succes med content marketing? Det satte vi os for at undersøge.

Hvert år gennemfører Brand Movers og Dansk Markedsføring den største undersøgelse af virksomheder og organisationers brug af content marketing i Danmark.

I år har vi spurgt 480 danske marketingfolk om, hvordan de bruger content marketing og effekten af deres content marketingindsats. På baggrund af undersøgelsen har vi skrevet en rapport, der er spækket med viden, statistik og best practices: Content Marketing i Danmark 2018.

I dette blogindlæg giver vi dig de 5 vigtigste resultater, der giver dig en del af svaret på, hvordan du får succes med content marketing i din virksomhed.

1. Lav en content marketing-strategi og skriv den ned

Vi ser, at alt for mange danske virksomheder kæmper med at få styr på deres content marketing-strategi. Enormt mange mangler en strategi (31 pct.), og størstedelen af dem, der har en strategi, har ikke nedskrevet den (43 pct.).

3. Strategi (1) – Content marketing strategi

Og det er på trods af, at en nedskrevet strategi er blandt de allervigtigste faktorer for danske virksomheders succes med content marketing. Rapporten konkluderer nemlig, at 64 pct. af de virksomheder, der har succes med content marketing, også har en nedskrevet strategi.

Det er altså nødvendigt, at du laver en strategi for din content marketingindsats og nedskriver dine strategiske overvejelser, hvis du vil have succes.

Hvis du endnu ikke er overbevist om effekten af en nedskrevet strategi, får du her syv gode grunde til at komme i gang. Vi har nemlig også sammenlignet virksomheder, der har en nedskrevet content marketing-strategi med virksomheder uden en nedskrevet strategi.

Virksomheder med en nedskrevet content marketing-strategi:

  1. Oplever større succes med content marketing
  2. Er meget bedre til at måle ROI
  3. Implementerer i højere grad content marketing som en kontinuerlig del af deres forretningsstrategi
  4. Har færre problemer med at måle effektiviteten af deres content
  5. Oplever sjældnere, at de mangler viden og ressourcer
  6. Har et bedre samarbejde mellem deres salgs- og marketingafdelinger
  7. Bruger en større andel af deres marketingbudget på content marketing og betalt distribution

2. Afsæt budget til betalt distribution og få mærkbar effekt

Betalt distribution er begyndt at fylde mere og mere i de danske virksomheders content marketing-budgetter. Vores undersøgelse konkluderer, at 33 pct. af danske virksomheder vil bruge en større andel af deres content-budget på betalt distribution i 2018.

2. Budget (5) – Forventning betalt distribution

Vi er overbeviste om, at denne prioritering kun bliver større i fremtiden, da den organiske rækkevidde og brugerengagement på sociale medier er stødt faldende, mens konkurrencen i søgemaskinerne hele tiden bliver stærkere.

Det er derfor nødvendigt, at du distribuerer og promoverer dit content for at tiltrække de rigtige forbrugere mere effektivt og målrettet, end hvad organiske søgninger og delinger på sociale medier er i stand til.

Vores undersøgelse viser da også, at Search Engine Marketing (Google Ads), sponsorerede opdateringer på sociale medier og annoncer på sociale medier vurderes som de 3 mest effektive betalte kanaler.

Det kommer dog ikke som nogen overraskelse, da konkurrencen om forbrugernes opmærksomhed hele tiden bliver større. De sociale medier, og særligt Facebook, Instagram og LinkedIn, kræver derfor betaling, hvis din målgruppe skal eksponeres for dit content.

6. Distribution (3) – Bedømme betalte kanaler

Undersøgelsen konkluderer, at hele 42 pct. af danske virksomheder vurderer sponsorerede opslag på sociale medier som effektive, mens 40 pct. også vurderer annoncer på sociale medier som effektive.

Betalt distribution på sociale medier er altså en meget populær markedsføringsform, hvilket sandsynligvis skyldes den store brugerskare, de gode segmenteringsmuligheder samt den effektive målretning af content.

3. Styrk samarbejdet mellem din salgs- og marketingafdeling

Vores undersøgelse konkluderer, at hele 33 pct. af danske virksomheder har svært ved at vurdere kvaliteten af samarbejdet mellem salg og marketing, mens 21 pct. ikke ved om de samarbejder.

4. Organisation (7) – Kvaliteten af samarbejdet

De høje tal kan skyldes et manglende overblik, som skulle komme fra den content marketing strategi, der ikke eksisterer eller er nedskrevet. Den hypotese understøttes også af undersøgelsens analyse, der viser, at virksomheder med en nedskrevet content marketing-strategi har et signifikant bedre samarbejde mellem salg og marketing end virksomheder uden en nedskrevet strategi.

Det er altså nødvendigt, at du forbedrer samarbejdet mellem din salgs- og marketingafdeling, hvis du vil have succes.

4. Fokusér på kvalitet frem for kvantitet i din indholdsproduktion

Det er meget positivt for vores branche, at content-produktionen ser ud til at boome i 2018. Men det stiller selvfølgelig også en række krav til kvalitet og nye content-formater, hvis dit content ikke skal drukne i mængden – det såkaldte information overload-fænomen.

5. Produktion (1) – Hvor meget indhold producere

Derfor er det heller ikke overraskende, at flere danske virksomheder satser på nye content-formater som video. Faktisk viser vores undersøgelse, at hele 61 pct. vil prioritere video højere i 2018 sammenlignet med sidste år.

Når mængden af content stiger, vil konkurrencen om forbrugernes opmærksomhed også stige, og det åbenlyse svar er, at forbrugerne vil vælge content med højere kvalitet.

Kvalitets-content kan have mange former. Noget er unikt og engagerende, mens andet er underholdende og behovsafdækkende. I stedet for at famle i blinde og producere en masse content baseret på mavefornemmelser, skal du finde ud af, hvilket indhold din målgruppe savner.

Og til det formål er personas meget nyttige, fordi en persona konkretiserer din målgruppes behov, forventninger og mål.

5. Marketing automation vinder frem

26 pct. af danske virksomheder benytter et marketing automation system, og det vidner om, at marketing automation er ved at få fodfæste i den danske content marketing-branche. Undersøgelsen viser også, at HubSpot er den mest populære platform blandt de virksomheder, der bruger marketing automation.

6. Distribution (5) – Marketing automation

Et marketing automation system som HubSpot rummer alle de marketingværktøjer, du har brug for og samler værktøjer og data i én platform, så du får et 360 graders perspektiv på dine leads. Eksempelvis bliver ROI meget lettere at måle, når du kan følge hvert enkelt lead i hele købsrejsen fra den første kontakt til den sidste konvertering. 

Marketing automation fokuserer på data frem for mavefornemmelser og hjælper dig med at fokusere din marketingindsats, så du får succes med at kvalificere og konvertere dine leads til kunder gennem data og værdiskabende content. 

6. Distribution (7) – Strategiske mål

Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at flertallet af danske virksomheder ønsker at forbedre deres konvertering, skabe relevans i deres content og indsamle data ved hjælp af deres marketing automation-platform.


Alt i alt tegner undersøgelsen et billede af, at vi er en content marketing-branche i rivende udvikling. Og hvert år står vi stærkere. Derfor skal vi også passe på, at vi ikke famler i blinde. For én ting er sikkert: Danske virksomheder med en nedskrevet content marketing-strategi oplever størst succes. 

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Content marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.