Sådan øger du din brand awareness: 9 effektive B2B-taktikker

Jesper Laursen

En af de største udfordringer for B2B-virksomheder er at blive kendt af de rigtige virksomheder og skabe opmærksomhed omkring deres brand i et konkurrencepræget marked. 

Uden en stærk brand awareness er det svært at tiltrække nye kunder, fastholde eksisterende kunder og skabe langsigtet vækst. Og derfor står øget kendskab også øverst på danske B2B-virksomheders 2023-ønskeseddel ifølge en frisk undersøgelse, som vi har lavet sammen med Danish Marketing Association. 

Men hvordan får de egentlig deres ønske opfyldt? Well, de kan begynde med 9 af de snedigste og mest effektive marketingtaktikker, som kan sikre større kendskab og skabe en stærkere markedsposition, nemlig:

 1. Data-drevet content marketing
 2. Teknisk SEO og semantisk søgning
 3. Social media automation og lytning
 4. E-mail marketing automatisering og personalisering
 5. Interaktive webinars og virtuelle events
 6. Mikro-influencere og niche-samarbejder
 7. Account-Based Marketing (ABM)
 8. Co-branding og co-marketing
 9. Video- og live-streaming marketing

Her følger en introduktion til hver af dem. 

1. Data-drevet content marketing

Vi kan selvfølgelig ikke lave sådan en guide uden at begynde med content marketing. Ved at udarbejde værdifuldt og relevant indhold, der viser din ekspertise og løser dine kunders problemer, kan du opnå en række fordele. 

For det første hjælper det med at etablere din virksomhed som en autoritet i din branche og øger troværdigheden af dit brand. For det andet hjælper det med at engagere din målgruppe og fastholde deres opmærksomhed. For det tredje kan godt indhold blive delt og derved nå et bredere publikum, hvilket kan øge din brand awareness yderligere. For at få succes skal du overveje:

 • Målgruppesegmentering, hvor du bruger data om demografi, adfærd og interesser til at opdele din målgruppe og tilpasse dit indhold efter deres unikke behov og præferencer. Dette vil øge relevansen af dit indhold og forbedre engagementet.
 • Indholdsoptimering, hvor du analyser brugeradfærd og interaktioner med dit indhold for at identificere hvilke emner, formater og kanaler der fungerer bedst for din målgruppe. Brug denne indsigt til at optimere dit indhold og skabe mere værdifuld og engagerende indhold.
 • Predictive analytics: Anvend avancerede analyseværktøjer og algoritmer til at forudsige, hvilke emner og indholdstyper der vil være mest effektive i at engagere din målgruppe og øge din brand awareness. Brug disse forudsigelser til at informere din indholdsstrategi og prioritere dine marketingindsatser.

2. Teknisk SEO og semantisk søgning

SEO er jo som udgangspunkt en fast bestanddel af content marketing, men det er værd at give det nogle ord med på vejen, selv om vores nye bedste venner, ChatGPT og Bard, nok snart kommer til at rokke noget ved måden, dine kunder søger informationer op. 

Men det gælder stadig om at optimere dit webindhold for relevante søgeord, så det bliver nemmere for potentielle kunder at finde dig via søgemaskiner. SEO hjælper med at øge trafikken til din hjemmeside, forbedre synligheden af dit brand og højtplacerede virksomheder opfattes som mere troværdige og autoritative. Du skal blandt andet kigge op på:

 • Sidehastighed. En hurtig sidehastighed er vigtig for brugeroplevelsen og kan påvirke dit websites placering i søgeresultaterne. Optimer dit websites hastighed ved at komprimere billeder, minimere JavaScript og CSS, og implementere caching.
 • Strukturerede data: Brug schema markup og JSON-LD til at give søgemaskinerne mere information om dit indhold og forbedre din synlighed i søgeresultaterne. Strukturerede data kan hjælpe med at generere rich snippets, som kan øge klikraten og drive mere trafik til dit website.
 • Semantisk søgning: Semantisk søgning i SEO refererer til søgemaskiners evne til at forstå brugerens intention og kontekst bag søgeforespørgsler for at levere mere relevante og præcise søgeresultater. Dette gøres ved at analysere relationer mellem ord og begreber og inddrage brugernes adfærd og tidligere søgninger for at give den bedst mulige oplevelse.

3. Social media automation og lytning

Sociale medier er også en helt afgørende brik i at gøre sig mere kendt hos sin målgruppe og samtidig give dig indsigt i, hvad dine kunder og potentielle kunder tænker og ønsker. Sociale medier er i høj grad drevet af content, så del indhold, der fremhæver din virksomheds værdier og ekspertise, og engager dig i samtaler med dine følgere. For at få maksimal gevinst skal du overveje:

 • Content scheduling: Brug automatiseringsværktøjer til at planlægge og publicere dit indhold på sociale medier på de tidspunkter, hvor din målgruppe er mest aktiv. Dette kan hjælpe med at øge engagementet og rækkevidden af dit indhold.
 • Social media analytics: Overvåg og analyser data om interaktioner, engagement og rækkevidde for at forstå, hvilke indholdstyper og emner der fungerer bedst på dine sociale mediekanaler. Brug denne indsigt til at optimere din sociale mediestrategi og forbedre din brand awareness.
 • Sentimentanalyse: Anvend sentimentanalyseværktøjer til at overvåge omtale af dit brand og få indsigt i din målgruppes holdninger og præferencer. Brug denne information til at justere din kommunikationsstrategi og skabe mere relevant og værdifuldt indhold.

4. E-mail marketing automatisering og personalisering

1:1 kommunikation er den hellige gral. AI kan nok om ikke alt for lang tid bringe os meget tættere, men under alle omstændigheder er der allerede nu en masse muligheder i email marketing. Og jo, til jer der måtte tvivl email har stadig en enorm rolle at spille i moderne B2B-marketing. Her kommer nogle bud på, hvordan du kan få det til at spille max for dig. 

 • Automatiseret e-mail kampagner: Anvend automatiseringsteknologier til at oprette og udsende e-mail kampagner baseret på specifikke triggers og betingelser, såsom tilmelding til nyhedsbrevet, produktkøb eller opdatering af kontaktinformation. Dette kan hjælpe med at holde din målgruppe engageret og informeret om dit brand og dine produkter. 
 • Personaliserede e-mails: Brug data om kundeadfærd og præferencer til at skabe personaliserede e-mail budskaber, der er tilpasset den enkelte modtagers interesser og behov. Det kan øge engagementet, åbningsraten og konverteringsraten for dine e-mail kampagner. 
 • A/B-testning og optimering: Test forskellige elementer i dine e-mail kampagner, såsom emnelinjer, indhold og design, for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for din målgruppe. Brug testresultaterne til at optimere dine e-mails og forbedre din brand awareness.

5. Interaktive webinars og virtuelle events

De fleste af os har slæbt os igennem triste og trivielle webinars i spandevis. Ja, jeg må vel erkende, at jeg selv har holdt et par stykker eller tre, som sikkert er røget lige i glemmebogen hos de fleste. Ikke fordi det ikke var inderligt indsigtsfuldt og meget berigende, det jeg havde på hjerte. Men simpelthen fordi formen og formatet blev for kedeligt. Men det behøver det ikke at være, hvis du bruger nogle af de følgende kneb.

 • Avancerede teknologier: Integrer VR, AR og livestreaming teknologier i dine webinars og virtuelle events for at skabe en mere immersiv og engagerende oplevelse for deltagerne. Med lidt held kan det øge deres interesse og tilknytning til dit brand.
 • Interaktivitet og engagement: Design dine webinars og virtuelle events med interaktive funktioner, såsom live chat, Q&A-sessioner og meningsmålinger, der giver deltagerne mulighed for at stille spørgsmål og engagere sig aktivt i diskussioner. Dette kan hjælpe med at skabe stærkere relationer med din målgruppe og øge din brand awareness.
 • Måling af effektivitet: Saml data om deltagernes adfærd og engagement under dine webinars og virtuelle events for at forstå, hvad der fungerer bedst, og hvordan du kan forbedre dine fremtidige begivenheder. Brug denne indsigt til at optimere din strategi og øge din brand awareness.

6. Mikro-influencere og niche-samarbejder

Inden for B2B-marketing er der ikke mange Paris Hiltoner at teame op med, hvis du vil lege med influencer marekting - og det kan være en god ide, når du vil bnygge din brand awareness. Men mindre kan også gøre det. Meget mindre faktisk hvis du som mange andre B2B-virksomheder arbejder i et specialiseret område. Til gengæld for millioner af fans og følgere, har mikro-influenter inden for dit område ofte fat i de helt rigtige mennesker. Overvej følgende:

 • Målrettet rækkevidde: Ved at arbejde sammen med mikro-influencere og nicheeksperter, kan du nå ud til en mere specifik og målrettet målgruppe, der er mere tilbøjelige til at være interesseret i dit brand og dine produkter. Dette kan øge din brand awareness og konverteringsrate.
 • Autenticitet og troværdighed: Samarbejder med mikro-influencere og nicheeksperter kan give dit brand en større autenticitet og troværdighed, da deres anbefalinger og omtale af dit brand vil blive opfattet som mere ægte og personlige.
 • Langsigtede partnerskaber: Opbyg langsigtede partnerskaber med mikro-influencere og nicheeksperter for at skabe kontinuerlig eksponering og engagement for dit brand. Dette kan hjælpe med at styrke dit brand image og øge din brand awareness over tid.

7. Account-Based Marketing (ABM)

Igen: hvis du arbejder i en niche som de fleste andre B2B-virksomheder, så går du ofte ikke på jagt i en million-stor jungle. Du har en rimelig ide om, hvilke virksomheder du gerne vil sætte tænderne i, og der kommer ABM ind som en oplagt mulighed. JO mindre din målgruppe er, jo mere præcist kan du kommunikere til dem, og jo nemmere bliver det at trænge igennem hos dem. Her er tre ting, du skal tænke på, hvis du vælger den vej.

 • Målrettet kontovalg: Identificer de mest værdifulde virksomheder og beslutningstagere i din målgruppe ved hjælp af data og analyseværktøjer. Dette vil hjælpe dig med at fokusere dine marketingindsatser på de mest lovende og relevante potentielle kunder.
 • Skræddersyede budskaber: Udvikl marketingbudskaber og indhold, der er specifikt designet til at appellere til de individuelle behov, interesser og udfordringer for de udvalgte virksomheder og beslutningstagere. Dette vil øge relevansen og effektiviteten af dine marketingindsatser.
 • Integreret marketingstrategi: Koordiner dine ABM-indsatser på tværs af forskellige kanaler og touchpoints, såsom e-mail, sociale medier, webinars og salgsopkald, for at skabe en konsistent og sammenhængende kundeoplevelse. Dette kan hjælpe med at styrke dit brand image og øge din brand awareness.

8. Co-branding og co-marketing

Det er så yndigt at følges ad, og det kan også gælde, når man laver marketing. Overvej derfor om der kunne være nogen, som du kan teame op med. Helst nogen der har et publikum, som du gerne vil have fingre i, og som matcher dit brand. Vær klar over at du samtidig skal give noget den anden vej - give to get. 

 • Strategiske partnerskaber: Vælg samarbejdspartnere, der har en komplementær målgruppe, produktportefølje og brandværdier. Dette vil hjælpe med at skabe synergier og øge værdien af jeres fælles marketingindsatser.
 • Fælles marketingkampagner: Udvikl fælles marketingkampagner, såsom webinars, blogindlæg, sociale medieindhold og events, der fremhæver begge virksomheders produkter og ekspertise. Dette kan hjælpe med at udvide din rækkevidde og øge din brand awareness hos en ny målgruppe.
 • Produkt- og tjenestesamarbejder: Skab fælles produkter og tjenester, der kombinerer jeres respektive styrker og ekspertise. Dette kan hjælpe med at skabe en unik værdiproposition og differentiere dit brand fra konkurrenterne, hvilket øger brand awareness og kundeloyalitet.

9. Video- og live-streaming marketing

Jeg troede, det var løgn, da chefen for vores videoafdeling for ikke så længe siden fortalte, at han havde lejet en OB-vogn (Outside Broadcast-vogn) til en live-streaming for en af vores kunder. Jeg troede mest, at det var noget, man havde til landskampe og andre store begivenheder, men jeg tog fejl (og det sker ikke så sjældent). 

En OB-vogn er ikke et must, hvis du vil lave video - heller ikke hvis det skal live-streames - men her er tre ting, du skal overveje, når du skruer op for de levende billeder for at trænge igennem lydmuren hos dine kunder. 

 • Engagerende videoindhold: Skab engagerende og værdifuldt videoindhold, der fokuserer på at løse din målgruppes udfordringer, fremhæve dine produkters fordele og demonstrere din ekspertise. Dette vil hjælpe med at øge din brand awareness og skabe en positiv association med dit brand.
 • Multiplatformstrategi: Distribuer dit videoindhold på forskellige platforme og kanaler, såsom YouTube, LinkedIn, Instagram og din virksomhedsblog, for at nå et bredere publikum og øge synligheden af dit brand.
 • Live-streaming-events: Arranger live-streaming-events, såsom produktlanceringer, Q&A-sessioner og webinars, der giver din målgruppe mulighed for at stille spørgsmål og engagere sig direkte med dit brand. Dette kan hjælpe med at skabe stærkere relationer med din målgruppe og øge din brand awareness.

Du kan nok ikke gabe over alle 9 taktikker, selv om du kunne være fristet. Men ved at implementere bare nogle af de her lidt avancerede marketingtaktikker kan din virksomhed øge jeres brand awareness og skabe en stærkere tilstedeværelse i deres respektive markeder. Det er vigtigt at huske, at succesfuld brand awareness ikke opnås natten over, men kræver en vedvarende indsats og konstant optimering for at imødekomme de skiftende behov og præferencer hos din målgruppe.

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Content marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.