Menu
Book et møde

Sådan sætter du de rigtige mål for din content marketing

Lars Damgaard Jensen

Content marketing-mål er fantastiske. Især når du når dine mål. Mål danner også fundamentet for din content marketing-strategi. For uden mål kan du hverken bevise effektiviteten af dine anstrengelser, holde snuden i sporet eller blive motiveret til at give den en ekstra skalle.

Problemet er bare, at rigtig mange marketing-afdelinger sætter sig nogle mål med content marketing, der enten er umulige at måle, uspecifikke, uopnåelige, irrelevante eller ikke har en specifik deadline. Det kan for eksempel være:

 • Antallet af delinger på sociale medier
 • Mængden af tid, en besøgende i gennemsnit bruger på ens website (time on site)
 • Andelen af besøg, der kun resulterer i en enkelt sidevisning på ens website (bounce rate)

Det er både rart at have mange delinger på sociale medier, at besøgende bliver længe på ens website, og at de interesserer sig så meget for ens indhold, at de ser mange forskellige sider. Men de gør i sig selv ikke nogen forskel. For hvordan vil du konvertere et like til forretning?

Derfor kan du passende bruge SMART-modellen, når du skal sætte mål for din content marketing-strategi. Udover at være et passende akronym, rummer modellen nemlig også nøglen til, hvordan du kan tjekke, om dine mål nu også er de rigtige at sætte.

Sådan bruger du SMART-modellen

Som du sikkert har regnet ud, står hvert bogstav i “SMART” for en kvalitet, som dit mål skal leve op til. Det skal nemlig være:

 • Specifikt (Specific)
 • Målbart (Measurable)
 • Opnåeligt (Achievable)
 • Relevant
 • Tidsbaseret (Time-bound)

SMART-modellen er ikke noget, vi har opfundet. Modellen er vidt udbredt, og udover at blive brugt i marketing, bliver den for eksempel også brugt inden for projektstyring, personlig udvikling og ledelse. Desuden er modellen en integreret del af marketing softwaren HubSpot, som Brand Movers er partner hos.

Specifikt

Det er svært at måle noget, der ikke er specifikt eller entydigt. Derfor skal dit mål være formuleret, så der ikke er nogen tvivl om, hvad det er, der skal måles.

Et uspecifikt (og meget brugt mål) kunne for eksempel være at øge en virksomheds online tilstedeværelse. Målet er i og for sig godt nok. Men det er bare for uspecifik til at kunne vejes.

Derfor kunne et alternativt mål være at øge mængden af organisk trafik til ens website – altså antallet af besøgende, der kommer via en søgemaskine.

Målbart (med de ressourcer man har til rådighed)

Det er indlysende, at et mål skal være målbart. Problemet er bare, at det også skal være målbart med de ressourcer, du har til rådighed.

Du kan for eksempel sagtens måle, hvilken kendskabsgrad din virksomhed har. Det vil som regel bare koste mere at måle end dit samlede budget til content marketing.

Derfor kunne et alternativt mål være antallet af organiske søgninger på din virksomheds navn. Det er både specifikt og målbart med et værktøj som for eksempel Google Trends.

Opnåeligt

Dit mål skal være ambitiøst. Men det skal også være realistisk, at I kan indfri det. Ellers bliver det hurtigt for surt, når virkeligheden melder sig.

Et uopnåeligt mål kunne for mange virksomheder være at ranke som nummer et i Google på et meget konkurrencepræget søgeord, hvor man kæmper om pladsen med virksomheder, der har meget større budgetter, end man selv har.

Har du for eksempel har som mål at stå øverst på resultatlisten, når folk googler “sneakers”, kæmper du om pladsen med mastodonter som Zalando.

Derfor kunne et alternativt (og mere opnåeligt mål) være at ranke som nummer et for en mere specifik variation af det konkurrenceprægede søgeord. I dette eksempel kunne man for eksempel prøve kræfter med “hvide sneakers”.

Relevant

Selvfølgelig skal dit mål være relevant. Problemet er bare, at vi har adgang til så meget data om brugeradfærden på vores websites, at vi hurtigt foranlediges til at brug mål, der i virkeligheden ikke er relevante for vores strategi.

Umiddelbart kan et mål som antallet af delinger på sociale medier virke særdeles relevant. For det skader jo aldrig at blive delt meget. Men antallet i sig selv siger ingenting om, hvor succesfuld din strategi er – for delingen er kun et skridt på vejen til at få trafik, der kan konverteres til forretning.

Derfor kunne en alternativ målsætning være at nå op på et bestemt antal besøg på jeres website fra sociale medier.

Tidsbaseret

Du skal have en deadline for, hvornår dit mål skal være indfriet. Ellers kan du ikke prioritere dine ressourcer og evaluere din strategi.

Et udmærket mål for content marketing kunne være at fordoble mængden af organisk trafik til jeres website. Det er let nok – hvis det ikke skal ske inden en bestemt dato.

Sæt derfor en deadline for målet og gør det eventuelt lidt mindre ambitiøst. Et alternativt og mere tidsbaseret mål kunne være at øge mængden af organisk trafik til jeres website med fem procent hver måned det næste år.

Du er nu klar til at sætte mål for din content marketing-indsats. Du skal bare sørge for, at de er:

 • Specifikke
 • Målbare
 • Opnåelige
 • Relevante
 • Tidsbaserede

God fornøjelse. 


cchacks.jpgDette er Clever Content Hack nr. 27. Clever Content Hacks er en serie af blogindlæg fra Brand Movers, der hjælper dig med at skabe de bedst mulige marketing-resultater.

 

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om ROI

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.