Hvordan skal du lave video marketing i 2023?

Alexander Aude

Video er stadig rødglødende hot. 

I vores egen rapport “Content Marketing i Danmark 2022”, er det tydeligt, at video i forbindelse med salg og marketing har været støt stigende i 2022.

I 2023 vil det også overordnet være tilfældet. Der er mange hot topics i video, men et af dem, der altid er interessante er, hvordan man sørger for at producere informative, fængende og underholdende videoer i god kvalitet og høj kvantitet, hvor budgetterne stadig kan følge med. 

Altså, IKKE én enkelt stor lysende idé visualiseret i én stor og dyr reklamefilm, som vi håber løser tingene for os.

I stedet er vi nødt til at tænke smart både i forhold til strategi og pengepung. Det er en kompliceret men også nødvendig øvelse, hvis man som virksomhed vil have en effektiv og langtidsholdbar video marketing-indsats.

Men hvordan bliver året 2023 for video sådan mere konkret? Hvad skal du være opmærksom på, når du skal lave video marketing i 2023? Det forsøger jeg at komme med nogle bud på her ved at stille mig selv nogle spørgsmål.

Hvad skal virksomheder vide om eller tænker over, når de forbereder sig på at lave video i 2023?

Virksomheder skal sørge for at hente konsulenthjælp udefra, for der er pludselig mange ting, der skal tages hensyn til, hvis man “mener det alvorligt” med video.

Måske er virksomhedens historier lige til at kaste sig over, og måske er I så heldige, at der sidder en fantastisk medarbejder med en krøllet hjerne og fantastiske kreative idéer i staben.

Men der er stadig en masse spørgsmål, som kan overraske mange virksomheder:

  • Hvad med kvaliteten af videoerne?
  • Er en enkelt god idé nok?
  • Hvordan producerer man en større mængde videoer og opretholder visuel og indholdsmæssig konsistens?
  • Hvad må man i forhold til rettigheder og GDPR?
  • Hvad med distribution?
  • Hvor skal videoerne ligge?
  • Hvor lang skal videoen være?

Ja, det bliver pludselig en jungle, og derfor kan det være en god ide at række ud efter en ekspert og være grundig, inden man fyrer krudtet (læs: pengene) af.

Hvilke virksomheder er video særligt relevant for i 2023 og hvorfor?

Video er relevant for alle slags virksomheder fra B2C til B2B.

Det hele handler om målgruppe. Der vil i LANGT de fleste tilfælde være et publikum til virksomhedens videoer, så længe indholdet er relevant for målgruppen.

Og her kommer strategien på banen. For det er naturligvis vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvilke videoer, der skal laves. Skal vi inspirere? Underholde? Oplyse? Guide? Sælge? Rekruttere? Og ikke mindst, hvor skal vi vise videoerne?

Det er ikke alle virksomheder, der nødvendigvis skal lave den store dyre brandfortælling, ligesom det heller ikke er alle, der skal ned og fortælle den detaljerede og guidende historie om et produkt eller en industri.

Behovene er forskellige, men der vil (næsten) altid være et publikum. Det handler blot om at distribuere det til den rigtige målgruppe. I øvrigt som det alle dage har været. Nu er der blot flere og lidt mere komplicerede muligheder.

Hvilke forandringer forventer du for video i 2023?

De knapt så wow-agtige formater er i en rivende udvikling. Webinars, FAQ-videoer, live-formater osv. udfordrer den mere klassiske æstetiske storytelling. 

Sociale medier bliver også ved med at sætte nye dagsordener. Udviklingen fra Instagram til TikTok har gjort, at mulighederne for at se og lave underholdende og fængende videoer bliver flere, og mange kreative og simple produktioner kan sagtens slå den dyre reklamefilm med 30 på holdet.

Men video er efterhånden blevet så stort et felt, at der er plads til og behov for det hele. 

Hvilke video-strategier fra 2022 vil fortsætte med at være relevante i 2023 og hvorfor?

Smart production dør aldrig. Og med det mener jeg:

Lav flotte videoer ed substans i større mængder med en indholdsmæssig og visuel konsistens til det rigtige publikum og til en pris, du kan rent faktisk kan betale. 

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.