6 tips til din Facebook video marketing strategi

Alexander Højfeldt Lund

Hvis du arbejder med video marketing og content marketing, kan du ikke komme udenom Facebook. Facebook er simpelthen mastodonten, som du bliver nødt til at hoppe op på ryggen af. 

Overvej f.eks. lige, at mere end fire milliarder videoer bliver set hver dag på det sociale medie. Faktisk ser 500 millioner seere 100 millioner timer videoindhold hver eneste dag. 

Men med så mange brugere og så meget indhold er det nødvendigt at have fuldstændig styr på sin Facebook video marketing strategi. Ellers drukner de videoer, du har brugt tid og kræfter på, i mængden. Derfor har vi samlet 6 tips til din Facebook video markedsføring.

6 tips til din Facebook video marketing strategi

1 Upload direkte til Facebook

Hvis du vil have det meste ud af dit videoindhold på Facebook, skal du benytte dig af Facebooks egen videoafspiller. Du bliver simpelthen nødt til at glemme alt om YouTube og Vimeo og ganske enkelt uploade video direkte til Facebook. 

Videoer uploadet direkte til Facebook skaber nemlig meget mere rækkevidde og engagement og langt flere delinger sammenlignet med de videoer, som bliver uploadet via YouTube eller Vimeo.

Og så må man heller ikke glemme autoplay-funktionen, som Facebook tilbyder videoer, der er uploadet direkte til tjenesten. Det øger chancen for, at din målgruppe ser din video, fordi Facebooks brugere har en tendens til at stoppe og se minimum et par sekunder af videoen, når den afspilles automatisk. 

2 De første sekunder gør forskellen

Dit Facebook-publikum er en tough crowd. Fanger videoen ikke deres opmærksomhed inden for ganske få sekunder, scroller de videre i deres feed. 

En undersøgelse fra 2015 konkluderede, at den gennemsnitlige opmærksomhedsevne er nede på otte sekunder. Og Facebook selv har også foretaget undersøgelser, der underbygger denne iagttagelse.

Din videos begyndelse må altså ikke være kedelig. Sørg i stedet for at skabe engagement og nysgerrighed i starten af videoen: Stil et spørgsmål eller opbyg spænding. Det virker måske enkelt, men det er en vigtig tommelfingerregel.

3 Skriv et opslag, der fanger folk

Okay. Din video skal være god. Og starten skal fange folk. Men det er også vigtigt, at du tænker over, hvad du skriver i opslaget. Skriv en tekst, der giver folk lyst til at se din video. Afprøv, hvilken tekst der virker bedst, og husk så at holde din tekst så kort som muligt.

Det er efterhånden fastslået, at folk scroller hurtigt gennem deres feed. Derfor må teksten ikke være for lang. Den anbefalede længde på et opslag er mellem 40-80 anslag. Hvis teksten er for lang, kræver det en for stor indsats at afkode. Tag f.eks. et kort citat eller en del af et citat fra din video - eller stil et spørgsmål eller skriv et statement, der lægger op til debat eller engagement.

4 Husk undertekster og et call to action

85 pct. af brugerne på Facebook ser video uden lyd. Derfor er det voldsomt vigtigt, at du sørger for, at der er undertekster på din video, hvis lyd er et bærende element. På den måde kan seerne få fat i dit budskab - selv uden lyd. Der findes masser af programmer til at lave undertekster, og du kan også købe dig fra det.

Men ikke kun undertekster er vigtige i en video på Facebook. Et call to action er også essentielt. Det øger nemlig konverteringsraten betragteligt. Tilføj derfor et call to action til din video.

Knappen kan opfordre til f.eks. “Køb nu”, “Lær mere” eller “Book nu”. Den kan også opfordre til “Se mere” og føre seeren til en anden video på din Facebook-side. Bemærk dog, at denne funktion udelukkende er tilgængelig ved betalte annoncer.

5 Brug det kvadratiske format

Skal videoen være på højkant eller vandret? Ja, på Facebook faktisk ingen af delene.

Hvis du laver dine videoer til Facebook i et kvadratisk format, ender de med at fylde 78 pct. mere end en almindelig video filmet i f.eks. 16:9. 

Hele pointen er, at det gælder om at maksimere din synlighed i folks feed. Og din video bliver meget mere synlig, hvis du uploader i et kvadratisk format. Kvadratiske Facebook-videoer får 35 pct. flere views end videoer optaget vandret.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan have en udgave af videoen i originalformatet liggende på din hjemmeside, hvis det er f.eks. 16:9. Du skal bare have en version til hver platform. Dress for the occasion, som man siger.

6 Lav videoer, der er præcis så lange, som de skal være

Din video skal være præcis så lang, som den skal være for at få dit budskab kommunikeret til seeren. 

Videoer på Facebook kan være op til 240 minutter lange, men så lange skal de bestemt ikke være. Ifølge Facebook selv bliver videoer vist organisk oftere, hvis de er mindst tre minutter lange. Hvis du ønsker at lave indhold, som folk kan binge, så giver det mening at gå efter tre minutter eller endda længere.

Men hvis du er et brand, der bruger betalt annoncering til at få øjne på dine videoer, skal du forsøge at lave kortere videoer. Her gælder det nemlig, at brugerne ikke er på udkig efter dit indhold. Derfor skal skal du arbejde med et kortere og mere catchy format.

Bonus: Husk Facebook Ad Campaigns

Når du nu har produceret en fantastisk video for dit brand, så er det vigtigt, at så mange som muligt ser den. Men det er næsten umuligt at opnå organic reach på Facebook, hvilket betyder, at flere og flere brands og virksomheder søger mod Facebook Ad Campaigns for at lykkes med deres Facebook video marketing strategi.

Afhængig af, hvad du ønsker at opnå, kan du sætte din kampagne op til at gå efter en række forskellige mål:

  • Reach
  • Brand awareness
  • Trafik
  • Engagement
  • Page likes
  • Begivenhedssvar
  • App-installeringer
  • Lead generering

Hvis du har information om din målgruppe, kan du bruge en myriade af forskellige targeting-muligheder, som sikrer, at dit indhold bliver set af de rigtige mennesker.

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.