Sådan laver du video til sociale medier

Alexander Højfeldt Lund

Det er vist ikke længere nogen hemmelighed, at video er på vej til at blive det foretrukne indhold på nettet. En analyse af amerikanske internetbrugeres adfærd viser, at 85 pct. har set video i løbet af en måned.

Samtidig stiger efterspørgslen på video. 54 pct. af forbrugerne vil nemlig gerne se mere video fra brands eller virksomheder, de er interesseret i.

Men hvor ser brugerne så video? Det gør de på sociale medier som YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn etc. Og video på sociale medier virker. 73 pct. af brugerne siger, at de er blevet påvirket af et brands tilstedeværelse på et socialt medie.

Med andre ord skal du i gang med at lave video til sociale medier, og det skal hellere være i går end i dag. Men hvordan laver du video til sociale medier? Det prøver vi at give dig et overblik over her.

Tre gode råd til videoer på sociale medier

Vi har allieret os med videoekspert, CEO hos Kubb&co, Chris "Kubby" Kubbernus, så vi på allerbedste video-manér kan give dig tre gode råd til at lave video til dine sociale medier.  


Ifølge Kubby skal du sørge for, at dine videoer til sociale medier er: 

  1. Klikbare
  2. Søgbare
  3. Delevenlige

Klikbare videoer til sociale medier

Når det kommer til klikbarhed er det vigtigt, at du er modig med dit videoindhold. Den moderne forbruger scroller hurtigt igennem sit feed, og du skal være i stand til at stoppe vedkommendes scrolling. Det er derfor vigtigt, at du fanger forbrugerens opmærksomhed inden for de første to sekunder. De er nemlig altafgørende for din videos performance.

Søgbare videoer til sociale medier 

YouTube er verdens næststørste søgemaskine kun overgået af Google. For at gøre din video søgbar er det derfor nødvendigt, at du dykker ned i en række data, før du trykker på "optag". Eksempelvis skal du kigge på, hvilke søgeord du kan ranke på og konkurrere på, så du kan opnå et stort reach. Hertil kan du bruge et værktøj, der hedder TubeBuddy. Værktøjet findes i en gratis version. 

Delevenlige videoer til sociale medier

Dine forbrugere vil have værdi fra første sekund, når de ser en video. Og det er selvfølgelig også altafgørende for, hvorvidt de vil dele videoen med deres netværk. Det er derfor vigtigt, at du IKKE gemmer dine guldkorn til sidst i din video. Du skal i stedet præsentere dem i begyndelsen, så dine forbrugere ved, hvad de kan forvente. Eksempelvis starter vores Kubby-video med at fastslå værdien med teksten: "3 tips about making video for social media", så forbrugerne ved, hvad de får ud af at se videoen.

Sådan får du ideer til video til sociale medier

Det lyder jo meget godt, det Chris "Kubby" Kubbernus fortæller. Og ret enkelt? Men vi ved godt, at video til YouTube, Facebook eller LinkedIn kan være en overvældende opgave. Bare det at få ideer til video kan synes uoverstigeligt. Derfor har vi ladet os inspirere af digital marketing- og customer service-specialist Jay Bear, der giver følgende bud på, hvordan du får ideer til video på sociale medier.

  • Tjek dine bedst performende blog posts. Både dine egne og andres. Hvilke performer bedst? De kan sagtens danne grundlag for gode ideer enten ved at lave teksten om til en video eller ved at blive inspireret af indholdet.
  • Tjek dine konkurrenter. Hvilke videoer deler dine konkurrenter på deres profiler? Hvilke performer bedst? Kopier ikke dine konkurrenter, men det er okay at lade sig inspirere. 

Sådan optager du video til sociale medier

God nyhed! Du kan nemt bare bruge din smartphone. På sociale medier behøver kvaliteten ikke være fuldstændig tiptop. Med det sagt, så er det en god ide at anskaffe sig et minimum af udstyr, så du får det meste ud af smartphonens kamera.

  • En tripod. Den sikrer, at videoen ser professionel ud. En rystet video efterlader ikke det bedste indtryk.
  • En lampe. Anskaf dig noget professionelt lys. Dårligt lys kan virkelig ødelægge din video, så en lampe skal være noget af det første, du anskaffer.
  • En mikrofon. Ligesom dårligt lys kan dårlig lyd virkelig også ødelægge din video. Køb en mikrofon, så du sikrer ordentlig lydkvalitet.
At komme i gang med at lave video til sociale medier som f.eks. LinkedIn, Facebook eller YouTube behøver ikke at være så besværligt, som det kan se ud til ved første øjekast. Du kan faktisk optage en hel del selv og stadig opnå en god kvalitet.

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.