Video marketing: Skal du lave korte eller lange videoer?

Lotte Lauridsen

Et klassisk spørgsmål inden for video marketing er: “Skal videoindhold være langt eller kort?”

Det er et spørgsmål, vi møder tit, når vi udvikler nyt videoindhold i samarbejde med vores kunder. Der findes nemlig en udbredt antagelse blandt marketingfolk om, at der skal skæres helt ind til benet, når man laver video, så indholdet bliver kort og “snackable”.

Og det er helt sikkert en god øvelse. At skære ind til benet, så al indhold i din video er relevant, men derfor behøver dit video-content ikke nødvendigvis at være i kort format.

Video i kort eller langt format?

Video marketing-platformen TwentyThree har lavet et yderst interessant studie, hvor de konkluderer, at der er stor forskel på den gennemsnitlige view-time fra platform til platform.

video view-time

Eksempelvis er den gennemsnitlige view-time for videoer integreret på hjemmesider 4 minutter og 59 sekunder, mens den på YouTube er 1 minut og 14 sekunder. Facebook er den klare bundskraber med en gennemsnitlig view-time på 6 sekunder.

Længden på videoindhold bør altså variere alt efter, hvilken platform din video hovedsageligt skal leve på, og hvor langt nede i salgstragten dine forbrugere befinder sig.

Som nævnt er den gennemsnitlige view-time for video på hjemmesider knap 5 minutter, og det skyldes kort og godt, at forbrugerne synes, din virksomhed er interessant.

De har taget et aktivt valg om at besøge dit website, og de er derfor også klar til at give dig deres fulde opmærksomhed i længere tid end, hvis du møder dem på sociale medier.

Når du laver videoindhold til dit website er det altså oplagt at lave content af længere varighed, hvor du kan gå i dybden med dine budskaber.

På den anden side bør du satse på kortere formater, når du laver videoindhold til de sociale medier med mindre, du distribuerer indholdet til forbrugere længere nede i salgstragten.

Forbrugere langt nede i salgstragten er nemlig indstillet på at investere mere tid end folk, der knap nok kender dit brand. 

Video i langt format driver højt brugerengagement

TwentyThree konkluderer også, at 54% af det videoindhold, der bliver produceret i 2018 har en varighed på 0-2 minutter, mens videoer mellem 5-45+ minutter kun udgør 19%.

Og det er til trods for, at sidstnævnte videoer faktisk står for 67% af det samlede brugerengagement. Til sammenligning udgør video med en varighed på 0-2 minutter kun 10% af det samlede brugerengagement.

videoproduktion

brugerengagement

Således kan vi hurtigt aflive myten om, at videoindhold skal være kort for at virke.

En videos varighed bør i stedet afhænge af, hvilken platform den skal distribueres på samt målgruppens stadie i købsprocessen.

Vi anbefaler, at du selv prøver at teste videoindhold 2+ minutter, så du kan finde ud af, hvad der virker for din virksomhed. Statistikkerne taler for sig selv, og de viser, at der kan være guld at hente.

Video marketing best practices

Langt størstedelen af marketingfolk bruger video i første stadie af købsrejsen. Nemlig til at tiltrække nye besøgende.

Men video kan meget mere end det. Du bør inddrage video marketing i alle stadier af købsrejsen. Flere studier viser nemlig, at indlejring af video på landing pages kan øge din konverteringsrate med 80%.

Derudover skal du implementere video på alle dine platforme. De fleste marketingfolk bruger i gennemsnit kun 1-2 platforme til deres video-content, og det er ærgerligt, da dine forbrugere i høj grad efterspørger mere video. Faktisk vil 54% af forbrugere gerne se mere video-content fra brands.

Sidst men ikke mindst skal du sørge for at fastholde dine forbrugere på egne platforme, når du distribuerer dit video-content.

Det virker måske indlysende, men faktum er, at mange marketingfolk sender deres forbrugere videre til YouTube. Og det kan sammenlignes med at drive dine forbrugere direkte ud af salgstragten, fordi du giver trafikken videre til en tredjepart.

Du skal i stedet integrere video-content direkte på dit website. Du kan eksempelvis lave GIF-animationer, der linker til en video i sin fulde længde på dit website eller en landing page.

Eksempelvis konkluderer TwentyThree, at click-through-raten kan øges med op til 62% i dine nyhedsbreve, hvis du bruger animerede billeder med et link til en video på dit website.

Med det sagt skal du selvfølgelig stadig lægge dit video-content på YouTube, da det er en vigtig søgemaskine at være repræsenteret på. 

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Content marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.