En begynders guide til video marketing

Lotte Lauridsen

Video marketing spiller en større og større rolle på alle digitale platforme og kanaler, og derfor bør videoindhold også være et centralt led i din content marketing strategi. Video forventes nemlig at udgøre mere end 80% af al webtrafik i 2019.

Der er altså ingen tvivl om, at video marketing er kommet for at blive, og det er nu, du skal i gang med din videostrategi, hvis du ikke vil overhales af dine konkurrenter.

Derfor fortæller vi dig alt, hvad du behøver at vide om video marketing.

Video marketing  forener din målgruppe og dit brand

Normen for content marketing har ændret sig de seneste år. I dag er det kun det indhold, der taler til forbrugernes behov og interesser, der performer godt. Og dit indhold skal selvfølgelig være tilgængeligt der, hvor forbrugerne befinder sig, og på det tidspunkt de har tid og overskud til at interagere med det. Ellers drukner det i mængden.

Heldigvis er det nemt at holde trit med udviklingen, når du investerer i spændende content-formater som video. Video er nemlig én af de få formater, der fanger forbrugernes interesser og giver dem værdi, relevans og fleksibilitet i en hektisk hver dag.

Med videoens inviterende format og evne til at tale til forbrugernes sanser og følelser har videoindhold et stort potentiale for brugerengagement. Forbrugerne er nemlig mere tilbøjelige til at interagere med video-content frem for andre content-formater, hvilket giver dig mulighed for at opnå et stort reach og samtidig styrke relationen til din målgruppe.

Video statistikkerne taler for sig selv

Og hvis du endnu ikke er overbevist om, at video marketing er værd at investere i, så får du et par statistikker for video marketing, der hjælper dig med at forstå præcis, hvor populær video marketing er blevet de seneste år:

  • Brugen af video i marketing-emails kan øge din click-through-rate med 200-300%
  • Indlejring af video på landing pages kan øge din konverteringsrate med 80%
  • 90% af forbrugere siger, at produktvideoer hjælper dem med at træffe købsbeslutninger
  • Ifølge YouTube vokser videoforbruget via mobil med 100% hvert år
  • 64% af forbrugere er mere tilbøjelig til at købe et produkt eller en service online efter at have set en video om det
  • En tredjedel af den tid, folk bruger online, er dedikeret til at se videoer
  • 59% af beslutningstagerne ude i virksomhederne vil hellere se en video end at læse en artikel eller et blogindlæg
  • 54% af forbrugere vil gerne se video-content fra brands
  • 52% af marketingfolk udnævner video som det content-format, der er bedst til at generere ROI

5 gode grunde til, at du skal bruge video marketing

1. Videoindhold er værd at huske

Ifølge HubSpot husker 43% af forbrugerne brandet videoindhold fra virksomheder helt op til én måned efter, at de har været i kontakt med indholdet. Den store styrke ved video marketing er nemlig, at indholdet både er visuelt og auditivt, hvilket betyder, at det er lettere for forbrugerne at genkalde dit budskab. Og når forbrugerne interagerer med dit videoindhold, husker de også dit brand, hvilket på den lange bane betyder mere salg og flere varme leads.

Screen Shot 2018-08-06 at 14.53.17

Yderligere kan du skrive dig bag øret, at video vurderes som det mest uforglemmelige content-format sammenlignet med tekst og billeder.

For at gøre dit videoindhold så mindeværdigt som muligt, skal du sikre dig, at dine videoer er i overensstemmelse med din visuelle identitet og din content marketing strategi. Du skal derfor sørge for, at der er genkendelighed i farver, skrifttyper, logo og tone of voice. Derudover skal dit videoindhold også spille naturligt sammen med resten af din markedsføringsindsats.

2. Video marketing forbedrer din konverteringsrate

I 2017 besøgte 65% af beslutningstagere i erhvervslivet afsenders website efter at have set en brandet video på de sociale medier, mens 39% af selvsamme målgruppe var tilbøjelige til at kontakte en sælger efter at have set brandet videoindhold. Og vi formoder, at tallene er endnu højere i dag, da virksomheder som bruger video marketing vækster deres omsætning 49 % hurtigere end virksomheder, der ikke benytter video.

Vi fremhæver også gerne statistikken fra tidligere endnu engang: Indlejring af video på landing pages kan øge din konverteringsrate med helt op til 80%.

3. Video fungerer godt på alle enheder

I dag – i den digitale tidsalder – er det altafgørende, at dit website er responsivt. Hvis ikke dit indhold fungerer optimalt på en given enhed eller et givent browser-system, mister du trafik til dit website, hvilket betyder en stødt faldende konverteringsrate.

Heldigvis er videoindhold velegnet til brug på tværs af enheder. Video fungerer nemlig godt på både desktop og mobil, hvilket gør videoindhold til et særdeles brugervenligt markedsføringsværktøj.

4. Video marketing styrker brand awareness

Når du bruger videoindhold som et led i din content marketing strategi, har du den perfekte mulighed for at styrke din kendskabsgrad. Størstedelen af al trafik på nettet er nemlig dedikeret til videoindhold, hvilket gør video til et fantastisk markedsføringsværktøj, når du skal opbygge brand awareness og sikre, at din målgruppe ved, hvem du er.

Derudover er videoformatet også yderst brugbart, når du vil øge din konverteringsrate, generere varme leads og øge dit brugerengagement, fordi videoindhold taler til forbrugernes sanser og følelser. En video efterlader nemlig en masse indtryk, fordi den både består af lyd, billeder, musik, grafik, effekter og tekst, som alle bidrager til forbrugernes helhedsindtryk af dit brand samt dine produkter og/eller løsninger.

5. Videoindhold har et stort digitalt potentiale

Grundet videoens inviterende format og evne til at fange forbrugernes opmærksomhed har videoindhold et stort digitalt potentiale for likes og delinger. Forbrugere er nemlig mere tilbøjelige til at dele og like video-content frem for andre content-formater. Sprout Social konkluderer tilmed, at videoindhold bliver delt 1.200% mere end både links og billeder tilsammen.

Konklusionen er altså klar: Video marketing er et effektfuldt værktøj for enhver virksomhed, der ønsker at udvide deres digitale rækkevidde og tilstedeværelse samt kendskabsgraden hos målgruppen.

TIP: Læs, hvordan du kommer i gang med at arbejde med video marketing her

video marketing social sharing

Video marketing er vejen frem

Takket være sit store digitale potentiale, visuelle udtryksform og evne til at tale til forbrugernes sanser og følelser er video en marketingdisciplin, du ikke kan ignorere i 2019. Video marketing er nemlig en fantastisk måde at skabe content, der er personligt, og som har en reel indflydelse på dit publikum.

Video marketing har også en uforlignelig evne til at skabe salg, fordi videoindhold netop taler til forbrugernes følelser. Forbrugerne vil i sidste ende gerne føle, at de har truffet den rigtige købsbeslutning, og video marketing, når det bruges rigtigt, er den bedste måde at skabe denne følelse på.

Bliv klogere på dine muligheder med video marketing

Hos Brand Movers hjælper vi dig gerne med at blive klogere på, hvordan video marketing kan skabe værdi for din virksomhed. Tøv ikke med at kontakte os for et uforpligtende møde, så vi kan vise dig, hvordan video marketing kan bygge bro mellem dit brand og din målgruppe.

Book dit møde om video marketing her

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Content marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.